Kategóriák
autó

Lehet-e a gyári alkatrészeknél olcsóbbat találni

Az autó kiváló működése érdekében, illetve a hosszú élettartam tekintetében, fontos, hogy rendszeresen karbantartsuk és bizonyos időközönként vigyük el egy szervizbe átvizsgálásra. Amennyiben a karbantartásokat elmulasztjuk, nagy eséllyel hibásodik meg valamilyen alkatrész, egyszerre akár több dologgal is gond adódhat. Az efféle meghibásodások kijavítása ráadásul nagyobb anyagi terhet jelent, éppen ezért célszerű figyelmet szentelni az átnézetésre.

A szervizkönyvet is mindenképp vezessük, hiszen ha úgy döntünk, hogy megválunk a gépjárműtől, magasabb áron tudjuk eladni. A gyártó mondja meg, hogy milyen rendszerességgel javasolt ellenőriztetni az autó állapotát, de jellemzően évente egyszer érdemes megtenni, viszont a megtett kilométereket is figyeljük, 15.000 km után inkább látogassunk el egy szakemberhez.

Átvizsgálás, szervizelés

Az átvizsgáláson fény derül arra, hogy milyen kopó-fogyó alkatrészek szorulnak cserére, például a futóműnél, vagy a motorolaj minősége és szennyezettsége ront az olajkörben fellelhető alkatrészek állapotán. A gyári alkatrészek sajnos meglehetősen drágán szerezhetőek be, de a jó hír, hogy rendelkezésre állnak utángyártott alkatrészek is, amelyek ugyanolyan kiválónak bizonyulnak és hozzák azt a minőséget, amit elvárunk. Gépjármű vagy kisteherautó alkatrész ma már számos helyről beszerezhető, akár még webáruházból is megrendelhetjük, így az autó szervizelésének a költségeit is lényegesen lecsökkenthetjük.

Kínálatunkból is rendelhet utángyártott alkatrészeket, amelyek többszörös ellenőrzésen és tesztelésen is átesnek, ezáltal teljes mértékben megbízhatóak.